Японските гиганти в автомобилостроенето Toyota и Mazda ще построят заедно

...
Японските гиганти в автомобилостроенето Toyota и Mazda ще построят заедно
Коментари Харесай

Toyota и Mazda строят общ завод

Японските колоси в автомобилостроенето Toyota и Mazda ще построят дружно нов цех в американския щат Алабама, който ще коства 1,6 милиарда $ , предава ДПА.

На взаимна конференция дружно с губернатора на щата Кей Айвей фирмите оповестиха, че фабриката ще бъде построена в град Хънтсвил и ще стартира да действа през 2021 година. По първични проекти там ще бъдат създавани близо 300 000 транспортни средства, като за задачата ще бъдат наети над 4000 души.

„ Партньорството сред Mazda и Toyota ще разшири иновационното произвеждане на коли в Алабама. Решението им да открият това ново оборудване в Хънтсвил е доказателство за гения на работната ръка в нашата страна. Горди сме, че това партньорство слага Алабама на напред във времето в технологиите в днешната динамична световна промишленост. ", съобщи пред публицистите Айвей.

Toyota от дълго време развива сполучливо активност в Северна Алабама. През 2003 година тя откри фабрика за коли и камиони единствено на 22 километра от новото си оборудване, напомня БГНЕС.

Новият градеж показва все по-нарастващото предпочитание на южните щати да се конкурират с обичайното сърце на Съединени американски щати в областта на автомобилостроенето – Детройт. Промяна, която се подхранва от пониженото въздействие на синдикатите и на по-ниските индустриални разноски на юг.

Така, да вземем за пример, немският производител на коли Daimler неотдавна упрекна, че ще стартира разширение на активността си в Алабама, където работи повече от 20 години.

В прилежащите щати пък протича удобно развиването на заводите на Volkswagen и BMW.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР