Японските денонощни магазини, които са доста бързо развиваща се индустрия,

...
Японските денонощни магазини, които са доста бързо развиваща се индустрия,
Коментари Харесай

Защо Япония може да остане без денонощни магазини?

Японските денонощни магазини, които са много бързо разрастваща се промишленост, имат дефицит на работна ръка.

Собствениците на франчайзинг от веригата 7-Еleven, които са работели по време на снежни стихии и изключителни обстановки, срещат компликации с управлението на марката, написа Reuters.

7-Еleven са верига компактни магазини, благосъстоятелност на японската компания Seven & I Holdings Co., Ltd., които работят през цялото денонощие и оферират най-различни артикули - от облекла до обяд за градските служащи. Жителите на селата пък разчитат на магазините, когато имат потребност от банкомат или търсят леговище в тях при трусове или други естествени бедствия.

Системата с франчайзинг на магазините способства за разрастването на денонощните обекти до към 58 000 предходната година. Не всички са франчайзинг на 7-Еleven, а включват и вериги като FamilyMart, UNY Holdings и Lawson.

Сега обаче бъдещето на бранша с денонощни магазини е застрашено освен поради неналичието на чиновници, само че и на конкуренцията от страна на Amazon Prime. Сдружението на притежателите на франчайзинг обектите среща съществени компликации с наемането на задоволително чиновници. Много от тях са работили сами по цели денонощни смени, с цел да бъдат магазините отворени. Франчайзодателите са правили проблеми и са заплашвали притежателите на обектите с санкция, поради това че са затваряли за няколко часа.

" По време на съглашението не можехме да предвидим настоящия дефицит на работна ръка или пък увеличението на минималните заплати ", споделя представител на сдружението на притежателите.

Реакцията провокира отзив в медиите и измежду обществото. На фона на този напън компанията споделя, че ще опита да опитва работно време от 10 часа допълнително от 20 700 магазина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР