Японските барабанисти Ямато, които ще изнесат концерт за първи път

...
Японските барабанисти Ямато, които ще изнесат концерт за първи път
Коментари Харесай

Японските барабанисти Ямато очароваха малчугани във Варна

Японските барабанисти Ямато, които ще изнесат концерт за първи път във Варна през днешния ден от 19 ч. в ДКС, организираха безвъзмезден уъркшоп за деца с тайко-барабаните си  в Гранд Мол Варна!

Ямато дадоха опция на децата да се допрян до тайко барабаните и да вземат участие дружно с японските барабанисти в разучаването и осъществяването на една ария. Японските барабанисти имат вяра, че ритъмът на тайко е наличен за всеки човек, тъй като е като пулса на сърцето, което всеки човек носи в себе си. Винаги, когато имат опция, те са щастливи да оказват помощ на младите фенове на японските барабани персонално да опитат какво е да участваш в основаването на техния неповторим темп.

Тайко перкусията не е просто перкусионна музика за японците. Звукът на барабаните тайко е в дълбока връзка с японския дух. Японците го усещат, като слушат барабаненето. Но даже освен звукът, а и самият тайко тъпан може да изрази японския дух.

Има повече от 10 000 разнообразни тайко групи в Япония. Всеки дребен град или населено място има своя лична групировка. Те извършват своя стратегия по време на избрани фестивали. И имат личен темп. Този темп се възприема от всички - от деца до старци. И е нещо като сърцетуптене. Тайко перкусията е като тип диалог.  Барабанистът приказва с барабана непрекъснато. После се пробва да комуникира и увлече публиката. Това е удивително и може да се усети с всички сетива по време на концерт на Ямато.

Японските барабанисти желаят да честват живота с хората, които желаят да почувстват тайко перкусията. Те считат, че е елементарно човек да усети силата на звука на тайко, тъй като въпреки всичко всеки има сърдечен пулс.

Ето какво декларират самите барабанисти: “Винаги, когато се надигнем пред публиката, чакаме ново забавно странствуване. Ние не просто изпълняваме програмата си, а се стараем да увлечем феновете и даваме всичко от себе си. "

“Шоуто на Ямато е чисто театрално премеждие, изпълнено с балетна прелест и инфекциозен комизъм. " Times Online (UK)

Кои са Ямато

Групата на японските барабанисти Ямато е основана през 1993 година, когато дебютира на фестивала в Тойчи, Кашихара-ши в региона Нара с истинската комбинация на основателя на състава Маса Огава " Hyu-ga (Изгрев) ". Оттогава са минали 24 години. Досега японските барабанисти Ямато са свирили в 54 страни по света в над 3500 спектакъла и пред 6 милиона фенове. Техните осъществявания, включващи разнообразни театрални обединения, постоянно са се радвали на отлични мнения от аудитория и критика; през годините славата им се популяризира лавинообразно надлъж и простор, а английските медии нарекоха техния тон " Музиката на тялото ". Ямато са основани в селището Асука, известно като родното място на японската просвета, която ескплоадира в интернационалните представления на избухливите Ямато от 6 до 10 месеца всяка година по целия свят. Барабанистите се гордеят, че са групата с максимален брой интернационалните представления измежду всички японски реализатори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР