Японските астрономи, които активно търсят извънземен живот, не са открили

...
Японските астрономи, които активно търсят извънземен живот, не са открили
Коментари Харесай

Японски астрономи: Земята не е посещавана от извънземни

Японските астрономи, които интензивно търсят извънземен живот, не са разкрили никакви доказателства, че извънземни са посетили Земята, твърди професорът в Националната астрономическа обсерватория на Япония Хитоши Ямаока.

" Почти всички изследвания считат, че е налице извънземен живот, само че никой не счита, че извънземните са ни посетили […] Не, не сме забелязали това ", сподели Ямаока, представен от Спутник.

Изследователят означи, че Центърът за астробиология на обсерваторията работи за идентифициране на екзопланети, обикалящи далечни звезди, които биха могли да имат условия, подобаващи за появяването на живот въз основата на въглерод.

Японски учени се интересуват от проучване на екзопланети в орбита към Проксима Центавър, най-близкият ни звезден комшия, намиращ се на 4,3 светлинни години от Земята, съгласно Ямаока.

" Около 100 такива планети, които евентуално са подобаващи за живот, са открити. Някои от тях са открити от японски учени. Но ние се нуждаем от нови телескопи, с цел да ги изследваме ", отбелязва Ямаока. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР