Японски учени са разработили технология, която позволява от една капка

...
Японски учени са разработили технология, която позволява от една капка
Коментари Харесай

Нова технология открива рак в капка кръв за 3 минути

Японски учени са създали технология, която разрешава от една капка кръв да се откри онкологично заболяване в ранен етап в границите на три минути, оповестяват международни медии, представени от БГНЕС.

“Технологията разрешава да се дефинира единствено с една капка кръв злокачествено заболяване и да се откри в ранен етап рак на стомаха, дебелото черво и на панкреаса единствено за три минути. Такава технология няма на никое място по света ”, споделя Кацуюки Хасегава – теоретичен помощник в компанията, която взаимно с болничното заведение Тейосю е създал новата технология.

Компанията е създала специфична железна пластина със специфичен състав. При слагане върху нея на капка кръв от пациент със недоброкачествен израстък при обработката с ултравиолетови и други типове излъчване стартира да свети, а кръвта на човек с незлокачествен израстък не излъчва светлина.

“Това е безусловно ново достижение в света. Този способ е елементарен за потребление и може да стартира да се употребява във всяка болница ”, споделя Хасегава.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР