Японски учени проследиха как девет антиретровирусни лекарства действат върху клетки,

...
Японски учени проследиха как девет антиретровирусни лекарства действат върху клетки,
Коментари Харесай

Лекарство срещу СПИН действа и при коронавирус?

Японски учени наблюдаваха по какъв начин девет антиретровирусни медикаменти работят върху кафези, инфектирани с новия ковид. Те са разкрили, че едно от медикаментите, нелфинавир, даже в ниски концентрации блокира образуването на нови вирусни частици. Учените разгласиха своите открития в електронната научна библиотека bioRxiv, представени от TACC. Лекарството се употребява при лекуването на СПИН.
" Нашите опити демонстрираха, че нелфинавир доста дейно инхибира репликацията (тоест размножаването, почти ТАСС) на новия ковид в клетъчни култури, като работи на вируса даже в доста ниски и безвредни концентрации. Това лекарство би трябвало да бъде включено в листата на евентуалните медикаменти за коронавирусна зараза на COVID-19 да и стартира изпробването му върху доброволци “, пишат откривателите, предава БГНЕС.
От експлоадирането на нов вид ковид в Ухан, Китай, учените и лекарите изследват по какъв начин настоящите антивирусни и други медикаменти работят върху него. През последните три месеца биолозите са разпознали десетки медикаменти и антитела, които евентуално могат да инхибират възпроизводството на вируса. В допълнение те тестваха по какъв начин няколко медикаменти, в това число хидроксихлорохин, лекарство против малария и редица медикаменти, които блокират размножаването на ХИВ и други ретровируси, работят против новия тип ковид.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР