Японски отшелник, преживял почти 30 години в самото на остров

...
Японски отшелник, преживял почти 30 години в самото на остров
Коментари Харесай

Японски отшелник беше върнат в цивилизацията след 30 години на пустинен остров



Японски аскет, претърпял съвсем 30 години в самото на остров Сатобонари, беше върнат в цивилизацията, оповестява News.com.au.

Японският „ Робинзон “ Масафума Нагасаки, на 82 години, е живял на острова без вододопровод, телефон, осветителни принадлежности и без облекла, само че е бил заставен от управляващите да го напусне и бил откаран в болница.

Малко преди този момент той споделил на Алваро Серезо, създател на филми за отшелници, че в никакъв случай няма да си тръгне от острова.

„ Не желая да си потеглям. Ще пазя острова с цената на живота си, в никакъв случай няма да намеря подобен парадайс “, споделил Нагасаки, допълвайки, че единствено в природата нещата са действителни.

За предишното на отшелника не се знае доста. Според Серезо той е бил женен и може би е имал деца, а отишъл на острова, откакто се потресъл от мащабите на замърсяване на околната среда. Първоначално възнамерявал да живее по този начин 1-2 години, само че останал съвсем 30.

„ Тук, на острова, не върша това, което някой ми споделя. Играя по разпоредбите на природата. Не може да властваш над природата, по тази причина би трябвало изцяло да ѝ се подчиниш “, споделя 82-годишният аскет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР