Японски машинист съди работодателя си, защото е удържал от заплатата

...
Японски машинист съди работодателя си, защото е удържал от заплатата
Коментари Харесай

Японски машинист, наказан за 1 минута закъснение на влак, съди работодателя си

Японски ватман съди работодателя си, тъй като е удържал от заплатата му 56 йени (0,43 евро) за едноминутно забавяне на влака му, заяви Агенция Франс Прес.

Жалбата е подадена против Западната японска железопътна компания при започване на годината. Глобата е наложена на машиниста за професионална неточност през юни 2020 година Той желае обезщетение от 2,2 милиона йени (16 815 евро) за морални вреди.

Машинистът трябвало да откара празен трен към хранилище на гара Окаяма, само че сбъркал перона. Тази неточност го забавила и влакът напуснал гарата и дошъл в депото една минута по-късно от графика.

От жп компанията упорстват, че е било подходящо грешката да бъде регистрирана в заплатата на служителя, тъй като през това време той не е работил.

" Причината да се стигне до съд се дължи на разлика в интерпретацията - сподели пред Агенция Франс Прес представител на жп компанията, който акцентира, че е прибавен правилото им " когато не се работи, няма заплата ".

Машинистът от своя страна упорства, че въпросното забавяне произтича от дребна човешка неточност, а не от неявяване през работно време.

Японските железници са известни с точността си и се дават за образец в света. През 2017 година локален оператор влезе в международната преса, откакто се извини за породените " големи проблеми " от тръгването на трен с 20 секунди по-рано, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР