Японски хирурзи извършиха първата в света успешна трансплантация на бял

...
Японски хирурзи извършиха първата в света успешна трансплантация на бял
Коментари Харесай

В Япония се извърши първата трансплантация на бял дроб от жив донор

Японски хирурзи направиха първата в света сполучлива трансплантация на бял дроб от жив донор, съобщи СиЕнЕн. Университетската болница в Киото заяви, че пациентката, чийто бял дроб е бил съществено повреден след прекаран Covid-19, е претърпяла 11-часова интервенция. 30-членен медицински екип е трансплантирал белодробна тъкан от брачна половинка и сина ѝ.

Ръководителят на интервенцията Д-р Хироши Дате сподели, че този прогрес в медицината дава вяра за естествен живот на пациентите, страдащи от тежко увреждане на белите дробове след Covid-19.

Жената се е заразила с ковид в края на предходната година и прекарва месеци на животоподдържаща машина. Болестта нанася толкоз огромни вреди на белите ѝ дробове, че те стопират да действат. Съпругът и синът на пациентката оферират да дарят елементи от белите си дробове, с цел да я спасят. Трансплантациите от пациенти в положение на мозъчна смърт са необичайност в Япония, а живите донори се смятат за по-добър вид.

Съпругът и синът са в устойчиво положение, а дамата остава в реанимация. Очаква се да напусне болничното заведение след към два месеца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР