Японски град задейства система за предупреждение при извънредни ситуации в

...
Японски град задейства система за предупреждение при извънредни ситуации в
Коментари Харесай

Извънредна ситуация в японски град заради риба фугу

Японски град задейства система за предизвестие при изключителни обстановки в опит да призове жителите на града да не ядат фугу (риба балон), защото са пуснати в продажба няколко фугу с токсичните елементи от рибата, осведоми Агенция Франс Прес.

Супермаркет в Гамагори в Централна Япония е продал пет пакета риба с черния дроб, който може да съдържа смъртоносна отрова.

Три от евентуално смъртоносните риби са открити, само че към момента се търсят останалите две, разгласи формален представител.

По високоговорителите в града управляващите приканват хората да не употребяват рибата.

Фугу е един от най-скъпите деликатеси в Япония. Рибата постоянно се сервира на тънки части сашими или в японска чорба.

Но кожата, червата, яйчниците и черният дроб съдържат отровата тетродотоксин, която може да бъде съдбовна за индивида. Поради това единствено особено лицензирани готвачи могат да подготвят и продават фугу.

По няколко души умират на година в Япония поради погрешно подготвяне на рибата. Десетки други са получили странични резултати, съгласно здравното министерство.

Регионални представители предизвестяват, че консумирането на черния дроб на рибата може да сковава нервната система и дишането, което води до гибел./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР