Японски фирми разработиха тъкан, която може да произвежда електричество при

...
Японски фирми разработиха тъкан, която може да произвежда електричество при
Коментари Харесай

Японски учени създадоха плат, който генерира електричество и убива микробите

Японски компании създадоха тъкан, която може да създава електричество при придвижване и разрешава на облеклата да обезврежда микроби и бактерии, до момента в който се носят от човек, съобщи Агенция Франс Прес.

Двете фирмите от региона на електрониката настояват, че опциите за приложението ѝ са доста необятни - от ограничение на телесната миризма до изработката защитни маски за лице.

Тъканта, взаимно създадена от „ Мурата манюфакчъринг “ и „ Тейджин фронтиър “, е наречена PIECLEX. Тя генерира електричество от свиването и разтягането на материала, в това число при ежедневно носене.

Ниското напрежение не се усеща от индивида, облечен в дреха от такава тъкан, само че е задоволително, с цел да спре размножаването на бактерии и вируси в нея.

Японските военновъздушни сили прелетяха над Токио, с цел да поздравят медиците

„ Тя е с успеваемост 99,9% за бактерии и вируси, които тествахме, като стопира тяхното размножаване или ги прави неактивни “, декларирал представител на „ Мурата “ пред Агенция Франс Прес.

Фирмата заяви, че тъканта е перспективна за произвеждане на артикули като спортни дрехи, санитарни материали, в това число памперси и защитни маски, както и за потреблението ѝ във филтри в промишлеността.

Разработчиците се надяват, че материалът може да бъде употребен и против новия ковид Covid-19.

Тестването на това обаче се оказва предизвикателство, защото работа с този вирус е позволена единствено на стеснен брой институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР