Японската верига ресторанти World Breakfast AllDay ще предлага целодневна българска

...
Японската верига ресторанти World Breakfast AllDay ще предлага целодневна българска
Коментари Харесай

Японски ресторанти в сърцето на Токио пускат българска закуска в менюто си

Японската верига заведения за хранене World Breakfast AllDay ще предлага целодневна българска закуска до края на май в сърцето на Токио.

Проектът се осъществя с дейното подпомагане на българското посолство, което взе участие при подготовката на менюто и осведомителните материали за страната. Менюто, което носи името “Добро утро, България” включва обичайни ястия като баница, мекици, палачинки, кисело мляко с розово сладко и мурсалски чай. Предлагат се още пилешка чорба, айрян и шипков чай.

По рекомендация на посолството живеещият в Токио българин Антонио Ангелов взе участие в плана като съветник.

Менюто “Добро утро, България”, с което World Breakfast AllDay посреща клиентите си, Сн.: WBAD

От 1 април 2022 година посолството започва Туитър акция за разпространение на плана, като приканва всички, които опитат българската закуска, да споделят своите усещания посредством хаштаг #ブルガリアの朝ごはん.

World Breakfast All Day е верига японски заведения за хранене за бързо хранене, която предлага неповторима кухня от всички краища на земното кълбо. Силен акцент в менюто са обичайните утринни ястия, които по думите на основателите на веригата имат за цел да пренесат клиентите на самобитно околосветско кулинарно пътешестване.

Ресторант на World Breakfast AllDay в Токио, Сн.: WBAD

Ресторантите, които ще оферират българска закуска се намират на някои от най-знаковите места в японския мегаполис – Шибуя, Гинза и Кичи Джоджи Хоншо. Наравно с обичайна родна храна, посетителите имат опция да опитат още американска, британска и тайванска закуски.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР