Японската централна банка (ЯЦБ) запази непроменени основната си лихва и

...
Японската централна банка (ЯЦБ) запази непроменени основната си лихва и
Коментари Харесай

Японската централна банка намали прогнозата за икономически растеж

Японската централна банка (ЯЦБ) резервира непроменени главната си рента и стратегиите си за кредитиране, известни като " количествени облекчения ", само че намали прогнозата си за Брутният вътрешен продукт за настоящата фискална година, като се базира на закъснение при възобновяване на търсенето на услуги. ЯЦБ резервира непроменена главната рента, на която финансовите институции държат свободните си запаси при нея, на равнище от -0,1%, като това решение беше взето с 8 против 1 глас, осведоми БНР. 

Централна банка резервира и уговорката си за закупуване на японски държавни облигации, без да дефинира горната граница на тези покупки, тъй че доходността на 10-годишните държавни скъпи бумаги (JGB) да остане към нула процентни пункта. Банката удостовери и стратегиите за покупки на корпоративни бумаги и корпоративни облигации в размери надлежно от 2 трлн. йени и от 3 трлн.

Банката намали икономическата си прогноза за фискалната 2020 година и към този момент чака стесняване на Брутният вътрешен продукт с 5,5% при предходна прогноза за спад с 4,7 на 100. Перспективите за напредък за фискалната 2021 година бяха нараснали до 3,6% от 3,3%, а за 2022 година до 1,6% от 1,5%.

Икономиката евентуално ще следва наклонност на възстановяване с обновяване на икономическата интензивност и последователно намаляване на отрицателното влияние на ковид, само че темпото на възобновяване се чака да бъде умерено, настояват от банката. 

Общите потребителски цени се чака да спаднат с 0,6% през актуалната година при предвижда през юли спад с 0,5%, след което потребителската инфлация да нарасне с 0,4% през фискалната 2021 година спрямо миналата прогноза за покачване с 0,3%. В същото време прогнозата за инфлацията за фискалната 2022 година беше непокътната на 0,7 на 100. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР