Японската централна банка реши да запази досегашната си парична политика,

...
Японската централна банка реши да запази досегашната си парична политика,
Коментари Харесай

Японската централна банка запазва паричната си политика

Японската централна банка реши да резервира досегашната си парична политика, чиито съществени цели са да се оправи с дефлацията и да подтиква растежа на третата стопанска система в света, съобщи ДПА.

Bank of Japan стартира акция за парично облекчение през април 2013 година, с цел да доближи задачата си за инфлация от 2 % за две години.

Потребителските цени набъбнаха с 0,8 % през юли на годишна основа за 19 следващ месец, само че данните към момента са надалеч от задачата, която банката заложи.

Инфлацията " евентуално ще се форсира до 2 % ", заяви банката в официално съобщение през днешния ден, след двудневна среща за установяване на паричната политика.

На 31 юли, когато бе предходната среща, банката обаче разгласи, че не чака нивото на инфлацията да доближи 2 % даже през финансовата 2020 година.

През юли банката понижи в допълнение прогнозата си за инфлацията. Темпът й се чака да се форсира до 1,1 % за сегашната финансова година, която завършва в края на март 2019 година, което е по-ниска стойност от плануваните през април 1,3 %, се показва в официалното съобщение на банката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР