Японската централна банка облекчи финансирането на компании, които са в

...
Японската централна банка облекчи финансирането на компании, които са в
Коментари Харесай

Японската централна банка подкрепи бизнеса със 187 милиарда долара

Японската централна банка облекчи финансирането на компании, които са в затруднено състояние поради възходящите стопански вреди, нанасяни от пандемията от новия ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Банк ъв Джапан (Bank of Japan) реши през днешния ден на съвещанието си по паричната политика да разшири изкупуването на търговски бумаги и корпоративни облигации до 20 трилиона йени или 187 милиарда $, тъй че фирмите да имат задоволително пари брой, съобщи организация Киодо.

Тези ограничения, които бяха предстоящи от анализаторите, са аналогични на дейностите, подхванати от централни банки по света, с цел да облекчат огромните вреди от експлоадирането на пандемията за корпоративните облаги и бизнес интензивността.
Японската стопанска система е във все по-тежка обстановка поради въздействието от разпространяването на новия ковид в страната и в чужбина, се показва в официалното съобщение на Банк ъв Джапан.

Япония заяви за 13 000 случая на инфектирани с Ковид-19 и близо 400 умряли от заболяването.

Ресторантите, концертните зали и други заведения са затворени, а туризмът е изключително мощно пострадал. Автомобилните фабрики стопираха работа, а хората бяха помолени да работят от вкъщи си и да останат у дома.
Японската стопанска система, която е третата по величина в света, зависи мощно от износа основно на артикули като коли и електроника.

Банк ъв Джапан намали прогнозата си за растежа на националната стопанска система и в този момент чака тя да се свие с 3 до 5 % през настоящата финансова година поради пандемията, съобщи ДПА.

Банката също така чака дефлацията да се върне в страната със спад на цените на потребителските артикули с 0,4 на 100 до 0,8 на 100 за финансовата година, която завършва в края на март 2021 година. За съпоставяне тя предвиждаше през януари ускорение на инфлацията сред 0,9 на 100 и 1 %.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън и политизиране на обстановката.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР