Японската централна банка облекчи финансирането на компании, които са в

...
Японската централна банка облекчи финансирането на компании, които са в
Коментари Харесай

Японската централна банка подкрепи бизнеса със 187 милиарда долара

Японската централна банка облекчи финансирането на компании, които са в затруднено състояние поради възходящите стопански вреди, нанасяни от пандемията от новия ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Банк ъв Джапан (Bank of Japan) реши през днешния ден на съвещанието си по паричната политика да разшири изкупуването на търговски бумаги и корпоративни облигации до 20 трилиона йени или 187 милиарда $, тъй че фирмите да имат задоволително пари брой, съобщи организация Киодо.

Тези ограничения, които бяха предстоящи от анализаторите, са аналогични на дейностите, подхванати от централни банки по света, с цел да облекчат огромните вреди от експлоадирането на пандемията за корпоративните облаги и бизнес интензивността.

Японската стопанска система е във все по-тежка обстановка поради въздействието от разпространяването на новия ковид в страната и в чужбина, се показва в официалното съобщение на Банк ъв Джапан.

Япония заяви за 13 000 случая на инфектирани с COVID-19 и близо 400 умряли от заболяването, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ресторантите, концертните зали и други заведения са затворени, а туризмът е изключително мощно пострадал. Автомобилните фабрики стопираха работа, а хората бяха помолени да работят от вкъщи си и да останат у дома.

Японската стопанска система, която е третата по величина в света, зависи мощно от износа основно на артикули като коли и електроника.

Банк ъв Джапан намали прогнозата си за растежа на националната стопанска система и в този момент чака тя да се свие с 3 до 5 % през настоящата финансова година поради пандемията, съобщи ДПА.

Банката също така чака дефлацията да се върне в страната със спад на цените на потребителските артикули с 0,4 на 100 до 0,8 на 100 за финансовата година, която завършва в края на март 2021 година. За съпоставяне тя предвиждаше през януари ускорение на инфлацията сред 0,9 на 100 и 1 процент
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР