Японската Suzuki Motor отложи откриването на новия си завод в

...
Японската Suzuki Motor отложи откриването на новия си завод в
Коментари Харесай

Спад на продажбите на 4-тия най-голям автомобилен пазар забавя новия завод на Suzuki

Японската Suzuki Motor отсрочи откриването на новия си цех в западна Индия, написа бизнес изданието Nikkei, цитирайки свои източници. Очакваше се той да проработи през април 2020 година, само че в този момент това ще се случи три месеца по-късно.

Решението на компанията е следващият опит на производителите на коли страната да се оправят със забавящия се пазар. Местното дъщерно сдружение Suzuki Motor Gujarat построи нови цех за $550 милиона, който ще помогне за увеличение на потенциала на компанията в страната с 250 хиляди автомобила годишно до общо 2,25 милиона.

Автомобилният пазар в Индия обаче се забавя и най-вероятно тази наклонност ще продължи. Така през 2019 година продажбите на нови коли ще намалеят по отношение на миналата година за първи път от пет години насам.

Индия е четвъртият максимален пазар в света. През 2018 година там бяха продадени 4,4 милиона нови коли, до момента в който в Германия те доближиха 3,82 милиона. Но продажбите започнаха да падат през ноември предходната година, а спадът доближи двуцифрени стойности през април.

Новината идва на фона на решението на дъщерното Maruti Suzuki, най-големият производител в страната, да редуцира 3 000 души през август.

Във вторник японската компания заяви, че чака продажбите в Индия да намалеят с 20 % до 1,4 милиона за годината, която завършва в края на март 2020 година Индия дава отговор за към 30 % от приходите на Suzuki. Прогнозата е и за понижение на облагата с 22 % до $1,28 милиарда.

За тримесечието, завършило в края на септември, компанията регистрира 39,4 % спад на облагата. Приходите от продажби падат с 25,2 % на годишна база, а доставените коли понижават с 30,2 %. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР