Японската Sony ще премести своята европейска централа от Великобритания в

...
Японската Sony ще премести своята европейска централа от Великобритания в
Коментари Харесай

Sony мести централата си от Великобритания заради Brexit

Японската Sony ще реалокира своята европейска централа от Англия в Холандия, с цел да си спести затруднения, свързани с Brexit. Компанията счита, че по този начин ще избегне митническите проблеми, породени от излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, съгласно AFP.

Sony e следващата огромна компания, която се реалокира от Острова на континента поради Brexit. Преместването няма да сложи в заплаха личния състав и актуалните действия на производителя на електроника във Англия, твърдят от компанията.

Обединеното кралство е на път да напусне Европейския съюз през март, само че Лондон и Брюксел към момента не са постигнали съглашение.

Японският министър председател Шиндзо Абе изрази угриженост във връзка на Brexit по време на скорошно посещаване във Англия. Според него напускането може да навреди на японските компании, които имат към 150 000 чиновници на Острова.

Компаниите за електроника се отдръпват

Говорителят на Sony Такаши Ийда съобщи пред AFP, че решението ще направи Sony " компания, основана в Европейски Съюз ", тъй че общите митнически процедури ще се ползват за европейските интервенции на Sony, откакто Англия напусне блока.

Конкурентът Panasonic към този момент реалокира централата си в Амстердам, най-много поради данъчни проблеми, които може да сътвори Brexit, написа BBC.

И двете компании настояват, че е малко евентуално решението да има доста влияние върху работните места във Англия.

Когато Panasonic разгласи решението си, той сподели, че " от 30 души ще бъдат наранени по-малко от към 10 души ".

Банките също се местят

Няколко японски компании, в това число MUFG, Nomura Holdings, Daiwa Securities и Sumitomo Mitsui Financial Group, обявиха, че възнамеряват да реалокират главните си бази в Европейски Съюз от Лондон.

Японската банка Norinchukin разгласи по-рано този месец, че ще сътвори напълно притежавано дъщерно сдружение в Холандия в отговор на Brexit и други стопански промени в Европа.

Натискане на спирачките

Редица японски производители на коли също показаха угриженост по отношение на въздействието на все по-вероятния " корав " Brexit.

Toyota предизвести, че напускането без договорка засегне вложенията й и ще я принуди краткотрайно да спре производството в завода си в Бърнастън.

Honda към този момент разгласи шестдневно прекъсване през април, с цел да възнамерява " всички вероятни резултати, провокирани от логистиката и граничните въпроси ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР