Японската система съкращава времето за операциитеТелепатично-управляваният автомобил на Nissan чете

...
Японската система съкращава времето за операциитеТелепатично-управляваният автомобил на Nissan чете
Коментари Харесай

Nissan предлага управление на автомобила с мисъл

Японската система редуцира времето за интервенциите

Телепатично-управляваният автомобил на Nissan чете импулсите от основния мозък на лидера

Иновативна разработка за ръководство на автомобила със силата на мисълта сподели японската компания Nissan по време на ревюто за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас.

Brain-to-Vehicle, или просто B2V, съставлява технология за телепатично ръководство на автомобиля. Тя разрешава автоматизирано прочитане и интерпретиране на сигнали, постъпващи от основния мозък на лидера. Технологията редуцира времето, належащо на колата да реагира на една или друга команда.

Nissan твърди, че B2V е първата по рода си система в света. По думите на вицепрезидента на компанията Даниел Шилачи, множеството хора си показват самостоятелното шофиране като деперсонализиран развой, в който лидерът изцяло предава на автопилота контрола над обстановките, до момента в който Brain-to-Vehicle осъществя противоположна идея.

При японската технология лидерът не стои настрана от процеса на шофиране, а в противен случай – неговият мозък оказва помощ ръководството да стане по-безопасно и по-приятно. B2V се явява част от по-широка стратегия за мъдро шофиране, наречена Nissan Intelligent Mobility.



Телепатичната връзка на лидера с автомобила се реализира посредством специфичен шлем, към който са свързани контакти, способни да улавят интензивността на мозъчните талази. Системата за самостоятелно шофиране открива в мозъка на лидера зараждащите се планове за иницииране на разнообразни дейности – да вземем за пример, завиване надясно или натискате на газта – и принуждава колата да извърши по-бързо тези команди.

Според разработчиците, технологията може да спести от 0,2 до 0,5 секунди за осъществяване на командите. Нещо повече, системата е способна да разбере дали лидерът изпитва дискомфорт и в сходство с това да промени стила на шофиране.

Технологията B2V може да откри и други приложения, счита старшият откривател  Лучан Георге и началник на плана в R&D центъра на Nissan в Япония. Според него, системата има капацитет да направи интериора на автомобила по-приятен за водачите посредством потребление на допълнена действителност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР