Японската принцеса Аяко обяви, че ще се омъжи за обикновен

...
Японската принцеса Аяко обяви, че ще се омъжи за обикновен
Коментари Харесай

Поредна японска принцеса изгоря, вижте как

Японската принцеса Аяко разгласи, че ще се омъжи за елементарен жител, коeто значи, че ще би трябвало да се откаже от кралския си статут. 27-годишната принцеса ще се омъжи за Кей Мория - 32-годишен чиновник на корабоплавателната компания NYK Line, в токийското светилище Meiji Jingu на 29 октомври, съгласно японската Imperial Household Agency, представена от Профит бг.
Аяко - щерка на починалия принц Такамодо, братовчед на император Акихито, е втората японска принцеса в границите на две години, която ще афишира, че ще подписа брак с елементарен японец.

През септември предходната година принцеса Мако - най-голямата внучка на император Акихито, и нейният съученик от колежа Кей Комуро оповестиха годежа си.
Женските членове на императорското семейство нямат право да претендират за трона, а когато подписват брак с елементарни жители, те губят кралския си статут - закон, който не се ползва за мъжете.
Аяко се среща с Мория, който има магистърска степен по обществени грижи, преди една година. Той й е показан от майка й принцеса Такъмодо, разкриват от императорския двор.
Според CNN, тя ще би трябвало да напусне кралското семейство след размяната на клетви, само че ще получи бонус от 1 млн. $.

За разлика от братовчедка си Мако, Аяко не е директен потомък на император Акихито, който възнамерява да абдикира идната година.
Мако разгласи през февруари, че сватбата й, в началото избрана за ноември, ще бъде отсрочена до 2020 година, като се базира на неналичието на време за подготовка

Според японските медии обаче, двойката е решила да отсрочи церемонията за след абдикацията на императора.
Акихито шокира страната през 2016 година, когато разгласи желанието си да приключи публичните си отговорности, като се базира на напредналата си възраст и здравословни проблеми.

Той ще бъде първият император, който ще се пенсионира от повече от два века в кралското семейство.
Акихито ще слезе от престола на 30 април 2019 година, а от 1 май новият император ще стане по-големият му наследник Нарухито.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР