Японската полиция задържа трима, сред които 17-годишен ученик, които търгували

...
Японската полиция задържа трима, сред които 17-годишен ученик, които търгували
Коментари Харесай

Трима арестувани за онлайн търговия с уран в Япония

Японската полиция задържа трима, измежду които 17-годишен възпитаник, които търгували с уран онлайн в нарушаване на законите за нуклеарни материали, оповестява " Kiodo News ".
Разследващите са задържали двама купувачи и продавачът. 17-годишният възпитаник и 61-годишен фармацевт купили уран в онлайн търга за суми сред 46 $ 276 $. Продавачът на 24 години е обвинен, че предлага дребни количества обеднен уран и естествен уран в уебсайт за онлайн търг на Yahoo, добавя медията, базирайки се на източници от следствието.
И тримата са изпратени към прокуратурата и признават обвиняванията. Продавачът твърди, че е закупил веществото от уеб страница отвън Япония, а купувачите изясняват, че са стимулирани от интерес към химията, без желание да употребяват материала за противозаконни цели. 
За следствието на полицията в Япония заяви преди време BBC. Продуктът, опакован в стъклена тръба, се предложил като " Уран 99,9% " на търг в Yahoo.
Според осведомителната организация " Kiodo News ", първият тест на праха демонстрира, че е радиоактивен. Според Агенцията по нуклеарно контролиране в страната - материалът евентуално е обеднен уран и уран на прахуляк. След това от Агенцията се свързали с Yahoo и аукционът беше спрян и казусът е даден на полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР