Японската полиция установи самоличността на мъжа, заподозрян за пожара в

...
Японската полиция установи самоличността на мъжа, заподозрян за пожара в
Коментари Харесай

Заподозреният за палежа на японското студио за анимация имал психично заболяване

Японската полиция откри самоличността на мъжа, обвинен за пожара в студио за анимация в Киото, при който починаха 33-ма души, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Мъжът се споделя Шинджи Аоба и бе арестуван през вчерашния ден след експлоадирането на пожара в постройката на студиото.

Той е бил осъждан за кражба и се е лекувал от психологично заболяване, заяви японската телевизия Ен Ейч Кей.

41-годишният обвинен е бил осъденeн на три години и половина затвор за кражба в магазин за хранителни артикули. Той е бил лекуван и от психическа болест от лекари, които са посещавали дома му.

При пожара в студиото за анимация в Киото починаха 33-ма души, а 10 са в сериозно положение, обявиха късно нощес японските управляващи. Това е най-кървавото всеобщо ликвидиране в Япония след хипотетичния палеж в Токио през 2001 година, когато починаха 44 души.

Шинджи Аоба не е обвързван с компанията " Киото анимейшън ", чието студио бе подпалено, заяви японската телевизия Ен Ейч Кей. Когато полицията го задържала, той споделил на служителите на реда " Аз го направих " и добавил, че е запалил постройката, тъй като студиото откраднало негов разказ, съобщи японската организация Киодо, базирайки се на източници от следствието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР