Японската полиция конфискува най-голямата в историята на страната партида от

...
Японската полиция конфискува най-голямата в историята на страната партида от
Коментари Харесай

Японската полиция конфискува рекордно количество наркотици

Японската полиция конфискува най-голямата в историята на страната партида от синтетични опиати с общо тегло към 1 звук, съобщи ТАСС.
Дрогата е бола доставена по море на брега на полуостров Идзу в централната част на остров Хоншу, съобщи организация Киодо, цитирайки следствието.
По данни на организацията иззетите опиати могат да костват към 60 милиарда йени (556 милиона долара) на черния пазар.
По-рано органите на реда оповестиха, че партидата е с тегло 800 кг, а цената й е 444 милиона $. По-късно тези данни бяха поправени.
Полицията оповестява, че във връзка със случая през последните няколко дни са задържани седем души, в това число китайски жители. Всички те настояват, че са почтени.
Наркотиците са били трансферирани от един на различен съд в намерено море, а по-късно - доставени на японския бряг в региона на град Шимода. Там евентуално ги е чакала полицията. Следствието счита, че опиатите са доставени от Хонконг.
В момента се основават канали за контакти сред интернационалните проведени незаконни групи и японските якудза, поръчали иззетата партида.
Общо за предходната година в Япония бяха иззети към 1,1 тона опиати. Сегашната партида на практика дава отговор на този размер. Най-голямото до момента количество опиати беше иззето през 2016 година в пристанището на окинавския град Наха. Близо 600 кг синтетични опиати бяха открити на борда на яхта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР