Японската нация е уникална и различна от останалата част на

...
Японската нация е уникална и различна от останалата част на
Коментари Харесай

Пет строги правила в японските училища, които никой не нарушава

Японската нация е неповторима и друга от останалата част на света. Определено всичко стартира още в учебно заведение. Вижте пет строги правила в японските учебни заведения:

Без никакви аксесоари


В японските учебни заведения има непоколебим надзор на облеклото и във всички учебни заведения учениците имат специфични униформи. В тях е неразрешено потреблението на каквито и да е аксесоара за смяна на външния тип на ученика. На учениците е неразрешено да употребяват цветни контактни лещи, да си боядисват косите и даже да имат повече от една обеца на ушите. Ученичките не могат да имат маникюр и да си лакират ноктите, както и да скубят и оформят веждите си.

Без телефони

За да не се разсейват от образователният развой, на японските възпитаници им е безусловно неразрешено да употребяват телефони , освен по време на образователния развой, само че и в цялата учебна постройка.
 японски възпитаници ThinkStock/Getty Images
Уважителни поздрави

Японците са известни по целия свят с културата и възпитанието си, които са построени на основата на уважението към другите. В учебно заведение учениците са задължени да посрещат учителя с реверанс , а след края тутакси да го изпратят още веднъж с реверанс.

Задължителни уроци по плуване

Япония е островна страна, само че надали единствено за това в учебните заведения се учи плуване. Почти всички японски учебни заведения разполагат със лични плувни басейни, а учениците би трябвало наложително да могат да плуват на къси дистанции.

Лятната почивка

Лятната почивка на японските възпитаници трае единствено 5 седмици .

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР