Японската космическа сонда успешно се приземи на астероида Рюгу“ и

...
Японската космическа сонда успешно се приземи на астероида Рюгу“ и
Коментари Харесай

Японска сонда кацна и взе проби от астероида Рюгу

Японската галактическа сонда сполучливо се приземи на метеорита „ Рюгу “ и съумя да вземе проби от повърхността му. Това заяви Японската национална организация за галактически проучвания.

Космическият уред „ Хаябуса-2 “ доближи метеорита „ Рюгу “ през месец юни 2018, след три години и половина странствуване в открития космос.

Кацането на сондата беше планувано за декември предходната година, само че беше отсрочено, поради релефната повърхнина на метеорита. Това принуди учените да търсят ново по-подходящо място от в началото плануваното.

Късно вечерта на 21 февруари апаратът „ Хаябуса-2 “ сполучливо се приземени и съумя да изстреля „ патрон “ по повърхността на метеорита, което ще му разреши да събере нужните скални проби. Преди да се върне на земята, което би трябвало да стане през 2020 година, сондата ще извърши още две кацания, с цел да събере спомагателни проби.

Основната цел на задачата е да хвърли светлина върху произхода на планетите, тъй като метеоритът „ Рюго “ се счита за останка от времето, когато се е формирала Слънчевата система.

 

Armymedia.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР