Японската космическа сонда Хаябуса-2 /Сокол-2/ е открила изобилие от минерали

...
Японската космическа сонда Хаябуса-2 /Сокол-2/ е открила изобилие от минерали
Коментари Харесай

Сондата „Хаябуса-2“ откри на астероида Рюгу възможни компоненти на водата

Японската галактическа сонда " Хаябуса-2 " / " Сокол-2 " / е разкрила обилие от минерали със наличие на съединени в единна група атоми на кислорода и водорода, които при избрани условия могат да станат вода, предава организация КИОДО.

Агенцията цитира взаимен отчет, квалифициран от специалисти на японското галактическо ведомство и от водещи японски университети, оповестен в научното списание " Сайънс ".

На 22 януари сондата " Хаябуса-2 " реализира кацане на повърхността на метеорита Рюгу и взе първите мостри от почвата му. На 5 април апаратът ще изстреля снаряд, който ще образува кратер. При триумф на опита " Хаябуса-2 " ще може да вземе незасегнати проби от времето на образуването на Слънчевата система. В тях учените се надяват още веднъж да открият следи от вода и органични субстанции.

Астероидът Рюгу се намира сред Земята и Марс на разстояние от към 300 млн. км от нашата планета. Сондата " Хаябуса-2 " беше изстреляна през месец декември 2014 година от космодрума на японския остров Таганашима.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР