Японската корпорация Toyota Motor продаде останалите акции на американския производител

...
Японската корпорация Toyota Motor продаде останалите акции на американския производител
Коментари Харесай

Tesla и Toyota прекратиха сътрудничеството си

Японската корпорация Toyota Motor продаде останалите акции на американския производител на електрически автомобили Tesla, които притежаваше, оповестява Reuters. Самата договорка се e състояла още в края на 2016 година, само че за нея оказва се едвам в този момент. През юли 2010 година Toyota закупи 3% от акциите на Tesla за 50 млн. $, само че продаде по-голямата част от тях през октомври 2014 година освен това на доста по-висока цена – 700 млн. $. Като часто от контракта за съдействие сред двата производителя Tesla Motors направи батериите за елекрическия кросовър RAV4 EV, само че от него бяха продадени единствено 2000 бройки. Въпреки това шефът на компанията за електрически автомобили Илон Мъск разгласи, че Tesla и Toyota готвят нов величествен план.

Той обаче по този начин и не се състоя и това стана повода японците да продадат и останалите акции, които притежаваха. Освен това, в Toyota към този момент не се нуждаят от помощ, защото компанията сътвори лично поделение за електрически автомобили. То създава и транспортни средства, задвижвани на ток.

Tesla Motors си сътрудничеше и с различен огромен тръст – Daimler, като произвеждаше батериите за моделите Mercedes B-Class electric drive и smart fortwo electric drive. Германците купиха 9,1% от акциите на компанията на Мъск през 2009 година, само че съвсем незабавно препродадоха 5,1% на арабски вложител. През 2014 година Daimler се раздели и с останалите 4%, против който получи 613 млн. евро. Сега концернът, както Toyota, самичък създава електрически автомобили.

Източник: skandal.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР