Японската корпорация Panasonic обяви, че спира да работи с китайския

...
Японската корпорация Panasonic обяви, че спира да работи с китайския
Коментари Харесай

Panasonic спира бизнеса си с Huawei

Японската корпорация Panasonic разгласи, че стопира да работи с китайския софтуерен гигант Huawei, с цел да извърши американските рестрикции.
 Основателят на Huawei към Съединени американски щати: Подценихте ни, към този момент сме подготвени за рестрикциите ви  Гугъл лимитира достъпа на Huawei до операционната система Android (обновена)  Съединени американски щати наложи възбрана за бизнес на Huawei  Нов скандал на Дауниг стрийт 10: Тереза Мей дала на Huawei да гради 5G мрежа
Миналата седмица Съединени американски щати включиха Huawei в " черния лист " на фирмите, с които американски компании нямат право да работят, в случай че нямат лиценз. Съединени американски щати постановиха възбрана на Huawei и 70 други свързани с нея компании да търгува на територията на страната без авансово позволение от държавното управление. Компанията даже беше упрекната, че употребява технологиите си за шпионаж. Последва и реакция от Гугъл със възбрана на достъпа на Huawei до някои ъптейти на операционната система Андроид.

" Panasonic разгласи с вътрешна нотификация, че би трябвало да бъдат прекратени преводите с Huawei и 68-те ѝ филиала, които са неразрешени от американското държавно управление ", се споделя в изказване на компанията.

След заповедта на президента Доналд Тръмп за включването Huawei - вторият максимален производител на мобилни телефони и главен кандидат за построяването на 5G мрежата - в " черния лист " създателят на Huawei Рен Женгфей реагира с думите, че Съединени американски щати " подценяват " опциите на Huawei. Пред китайска държавна медиа Рен омаловажи въздействието на американските ограничавания и съобщи, че никой няма да може да доближи равнището на 5G технологията на компанията в близко бъдеще, както и че Huawei към този момент са се подготвили за възможни рестрикции от страна на Щатите.

Японските Softbank и KDDI оповестиха, че към този момент няма да продават нови слушалки на Huawei.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР