Японската компания Toyo Tire Corporation планира да построи фабрика в

...
Японската компания Toyo Tire Corporation планира да построи фабрика в
Коментари Харесай

Японският гигант Toyo Tires ще строи завод за 390 млн. евро в Сърбия

Японската компания Toyo Tire Corporation възнамерява да построи фабрика в сръбската Инджия, като влага 390 милиона евро (434,7 милиона долара) в първата фаза на плана, съобщи президентът Александър Вучич във вторник.

Фабриката ще има 539 чиновници през първата фаза, сподели Вучич по време на конференция, излъчена онлайн от публичния ефирен канал RTS.

Toyo Tire възнамерява да стартира построяването на индустриалния цех в Сърбия през май 2020 година и да стартира интервенции по произвеждане на гуми през януари 2022 година, като се планува потенциалът да доближи пет милиона гуми годишно до лятото на 2023 година, съобщи японската компания в настрана изказване.

"Интернет на нещата (IoT) ще бъде изцяло интегриран в този цех, който ще работи като усъвършенствана умна фабрика. Toyo ще поеме предизвикването за ново равнище на конкурентно произвеждане на артикули с висока добавена стойност за първокласни пътнически транспортни средства и лекотоварни коли в границите на и отвън европейския пазар ", заяви още корпорацията.

Сърбия съблюдава всички условия на Toyo Tires, поради ресурса си от висококвалифицирана работна мощ, само че относително ниски разноски за труд. От сдружението регистрират също по този начин развиването на автомобилната индустрия в страната, непрекъснатите вложения на задгранични компании и процъфтяваща връзка с Япония. Toyo Tire доставя гуми за европейския и съветския пазар от заводи в Япония и Малайзия. От 2022 година новата индустриална база в Сърбия ще заеме основна роля в това отношение, се сподели още в позицията на Toyo Tires.

През септември 2019 година Toyo Tires ще сътвори сръбско дъщерно сдружение със седалище в Белград с капитал 160 милиона евро, което ще бъде интензивно в производството и продажбата на радиални гуми за пътнически и лекотоварни коли, съобщи японският вложител.

"След три години договаряния и конкуренция с доста страни в Централна, Източна и Южна Европа, единствено две страни останаха в конкуренцията за японския вложител - Полша и Сърбия. Преди няколко минути получих публично писмо от президента на компания Такаши Шимизу, че Toyo Corporation е избрала Сърбия като капиталова дестинация ", сподели Вучич по време на конференцията.

Строежът на фабриката, която ще се разгръща на повърхност от 60 хектара, ще стартира през идващите месеци. "В писмото се споделя, че те считат, че това не е краят на нашето съдействие, защото имат хрумвания по какъв начин да разширят бизнеса ", сподели Вучич и добави, че японската корпорация ще изплаща заплати, които са доста над междинните.

Toyo Tires е основана през 1945 година в Осака и има общо 13 000 чиновници по целия свят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР