Японската компания планира инвестиции в своя партньорКвантовите решения на D-Wave

...
Японската компания планира инвестиции в своя партньорКвантовите решения на D-Wave
Коментари Харесай

NEC ще налага на пазара квантовите облаци на D-Wave

Японската компания възнамерява вложения в своя сътрудник

Квантовите решения на D-Wave Systems получават мощен подтик в Япония
(снимка: D-Wave Systems)

Канадската компания D-Wave Systems, която се трансформира във водещ състезател на „ пазар, който не съществува ” – този на квантовите калкулации, подписа съглашение с японската NEC за взаимно развиване и поощряване на „ пазара на хибридни квантово-класически изчислителни системи ”.

Всъщност NEC се ангажира да разпространява облачните квантови принадлежности на D-Wave на японския пазар и ще заплати 10 милиона $ на новия си канадски сътрудник под формата на вложения. Те ще зависят от избрани условия и не са конкретизирани в взаимното известие за пресата. Известно е, че NEC ще разпространява и продава квантовата облачна услуга D-Wave Leap.

Съдейки по оповестените проекти, сътрудниците не възнамеряват да внедряват D-Wave системи за местни облачни услуги в Япония, както, да вземем за пример, беше направено в Европа. Първата клауд услуга за квантови калкулации отвън Северна Америка, основана на платформа Leap, се поддържа от система, хоствана в изследователския център Forschungszentrum Jülich. За съпоставяне, NEC ще се ограничи до препродаване на достъп до отдалечените уеб сайтове на D-Wave Systems на японски клиенти.

Подобно на D-Wave, японската NEC основава квантови изчислителни системи, основани на по този начин нареченото квантово „ отгряване ” – това са хардуерни и софтуерни решения, усъвършенствани за решение на проблеми в границите на избрани математически и физически модели. Например, намирането на минимумите измежду голямо многообразие от разновидности, което е отвън силата на класическите калкулации на Джон декор Нойман.
още по тематиката
Това значи, че D-Wave системите не могат да се смятат за универсални квантови компютри, макар че правилото на пресмятане в тях отчасти наподобява на работата с типичен кубити.

От към 15 години NEC създава изчислителни логаритми, основани на квантово отгряване, и може да образува логичен тандем с D-Wave. NEC възнамерява да помогнe на фирмите в страната да основават приложения за осъществяване в квантовите облаци на D-Wave Systems и да печелят пари от това.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР