Японската компания Olympus създава първата си камера през 1936 г.,

...
Японската компания Olympus създава първата си камера през 1936 г.,
Коментари Харесай

Смартфонът сложи край на 84-годишна легенда

Японската компания Olympus основава първата си камера през 1936 година , малко след старта на производството на микроскопи. Първият модел - The Semi-Olympus I, коства колкото няколко месечни заплати в страната.

Още от началото продуктите на марката са определяни като революционни - с в действителност положителни лещи, дребни, с хубав дизайн и доста леки.

За 84 години Olympus съумя да се наложи като един от водачите на пазара на камери и фотоапарати. Особено през 70-те години на предишния век, когато най-известните фотографи популяризират марката, а тя не стопира да ги радва с нововъведения.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от manu nair (@manunair_ndtv) на Юни 24, 2020 в 11:53 PDT

Не й липсват и милионите правилни почитатели, даже когато не всичко върви по проект. Липсата на съществено усъвършенстване в качеството на видеозаписите обаче им изиграва неприятна смешка. А най-голямата неточност евентуално е тази, че Olympus реши да се преориентира не към напълно професионалните, а по-скоро към любителските фотоапарати и камери.

Тази ниша обаче бързо бе заличена от смарт телефоните и техните камери , които направиха обособеното устройство за фотоси изцяло ненужно. Така пазарният дял на японската компания стартира да спада фрапантно. Според някои анализатори - с цели 84% от 2010 до 2018 година

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от FotokitaID (@fotokitaid) на Юни 24, 2020 в 10:44 PDT

В последните три години загубите пък се дефинират като рекордни. Така Olympus взе решението да се отдръпна от към този момент непечелившия бизнес с камери и фотоапарати и да продължи да основава микроскопи и друго здравно и научно съоръжение, предава BBC.
 DIVEROID и по какъв начин да превърнем телефона си в подводна камера
Как да превърнем телефона си в подводна камера

Термометър, барометър и всичко останало

Няма да спре и производството на лещите Zuiko, които са дело на компанията и до момента се използваха в техните модели. За в бъдеще те евентуално ще намерят място в артикули на други японски марки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР