Японската компания Nintendo Co. прехвърля част от производството на своята

...
Японската компания Nintendo Co. прехвърля част от производството на своята
Коментари Харесай

Nintendo прехвърля част от производството си извън Китай

Японската компания Nintendo Co. трансферира част от производството на своята подпора за видеоигри в Югоизточна Азия от Китай, с цел да ограничи въздействието на възможните цени на Съединени американски щати върху китайската електроника, заяви The Wall Street Journal.

Базираната в Киото Nintendo обичайно разчита на китайските заводи, с цел да сътвори своя хардуер за видеоигри. Това включва конзолата Switch, въведена през 2017 година.

Хората, участващи във веригата за доставки, обявиха, че Nintendo към този момент е почнала производството на игрални видеоконзоли Switch в Югоизточна Азия, в това число на конзоли от досегашния вид и на два нови модела, което допуска, че Nintendo се готви да ги пусне скоро на пазара.

Съединени американски щати усилиха митата за импорт през предишния месец на 200 милиарда $ китайски артикули до 25% от 10% и предложиха цени за спомагателни 300 милиарда $ китайски експорт. Новата партида цени евентуално ще обгръща смарт телефони, конзоли за видео игри и компютри. Те обаче могат да не бъдат наложени, в случай че напрежението сред двете най-големи стопански системи в света отслабне.

Собствениците на платформи за видеоигри са склонни да продават хардуер на дребна облага, като се надяват да получат доходи от по-изгодни продажби на програмен продукт. Ако Nintendo трябваше да заплати 25% цена за импорт на конзоли в Съединени американски щати, тя можеше да бъде принудена да ги продаде на загуба - нещо, което компанията съобщи, че желае да избегне.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР