Японската компания Мицубиши хеви индъстрис предложи два варианта за изпращане

...
Японската компания Мицубиши хеви индъстрис предложи два варианта за изпращане
Коментари Харесай

Япония предлага два варианта за изпращане на товарни кораби до Луната

Японската компания " Мицубиши хеви индъстрис " предложи два разновидността за изпращане на товарни кораби до интернационална станция, която след 2025 година ще може да стартира да действа в лунна орбита, съобщи ТАСС. Предложенията са основани върху потребление на модификации на новата тежка японска ракета-носител Н-3 (Ейч-3), предава Българска телеграфна агенция.

Предполага се, че потреблението й ще стартира при започване на идната година за изстрелване на непилотирани товарни кораби до Международната галактическа станция. Мощността на Н-3 обаче е незадоволителна за изпращане на сходни апарати до Луната. Затова компанията изследва опцията галактически товарен транспортен съд да бъде изпратен на две обособени елементи до Луната, където те да бъдат съединени в едно цяло. За задачата ще е нужно създаването на нова технология за дистанционно управление на толкоз комплицирани интервенции.

Съществува и вид, обвързван с удвояване мощността на Н-3. Това ще разреши потреблението й освен за изпращане на товарни кораби към Луната, само че и за доставянето там на други тежки товари, като всъдеходи за напредване по лунната повърхнина.

Засега японската Агенция за проучване на галактическото пространство (ДЖАКСА) е склонна товарен транспортен съд да бъде изпратен на части до Луната, преценявайки този вид като по-евтин. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР