Японската фармацевтична компания Astellas“ успешно е тествала ново лекарство за

...
Японската фармацевтична компания Astellas“ успешно е тествала ново лекарство за
Коментари Харесай

Учените от „Biontech“ създадоха успешно лекарство срещу рак на стомаха

Японската фармацевтична компания „ Astellas “ сполучливо е тествала ново лекарство за рак на стомаха в границите на трета фаза на изпитване. Сред почти 560 участници дейното вещество солбетуксимаб удължава както времето за преживяемост без градация на болестта, по този начин и общото време за преживяемост. „ Astellas “ възнамерява скоро да показа подробна информация на профилирана конференция. Експертите чакат първите заявки за утвърждение да бъдат подадени през идната година.

Солбетуксимаб е резултат от проучванията на основаната в Майнц биотехнологична компания „ Ganymed “, основана от създателите на „ Biontech “ Озлем Тюрекчи и Угур Сахин през 2002 година Както и при „ Biontech “, финансирането на „ Ganymed “ идва главно от бизнесмените Андреас и Томас Щрунгман и от компанията за рисков капитал MIG. През 2016 година те продават компанията на „ Astellas “ за 422 млн. евро.

Одобрението на солбетуксимаб ще бъде удостоверение на тактиката на създателите на „ Biontech “ в региона на онкологичните проучвания. Въпреки че през последните две години те станаха известни най-много с сполучливата си ваксина против коронавирус, двамата учени в действителност главно вършат проучвания за медикаменти против рак. Новото лекарство се базира на лечението с антитела, която е въведена от Тюрекчи преди 20 години и оттогава се доближават все по-усилено към намирането на лек против разнообразни типове рак.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР