Японската банка Nomura Holdings ще намали разходите си с 1

...
Японската банка Nomura Holdings ще намали разходите си с 1
Коментари Харесай

Японската Nomura намалява разходите си с 1 млрд. долара

Японската банка Nomura Holdings ще понижи разноските си с 1 милиард $ за своя бизнес за капиталово банкиране и ще затвори повече от 30 от 156 локални клонове, съгласно последната си стратегическа промяна. Nomura също по този начин възнамерява да закрие към 100 работни места в Лондон като част от смяната, заяви The Economic Times.

Nomura записва загуба от 101,2 милиарда йени (908 милиона долара) за интервала април-декември, най-големият от международната финансова рецесия през 2008 година. Търговията на едро се забави с представянето на най-голямата капиталова банка в Япония, което докара до най-тежката тримесечна загуба от близо 10 години през трите месеца до декември. Поставената цел за редуциране на разноските в размер на 1 милиарда $ се чака да бъде реализирана в средносрочен проект като 60% ще бъдат изпълнени до края на март 2020 година

Намаляването на разноските ще докара до облаги от 300 до 400 милиона $ като крайната цел е построяването на платформа за търговия на едро, която да обезпечава непрекъснат приход в размер на 1 милиард $. През третото тримесечие този сегмент регистрира загуба от 95,9 милиарда йени (861 милиона долара) против облага от 14 милиарда йени през миналата година.

Приходите за бизнеса са паднали с 24% до стойност от 4,9 милиарда $ за миналата финансова година. Банката съобщи, че ще изостави всички интервенции в Европа, Близкия изток и Африка, като в това време ще ускори своя фокус в Азия, където възнамерява да усили бизнеса с корпоративни клиенти. Акциите на Nomura в Токио паднаха с 1,5% след оповестението на проектите от стратегическата промяна.

Японските банки форсират намаляването на разноските посредством затваряне на локални клонове, защото се борят с ниските лихвени проценти и намаляващото население в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР