Японската автомобилостроителна компания Нисан (Nissan) планира да съкрати 10 хил.

...
Японската автомобилостроителна компания Нисан (Nissan) планира да съкрати 10 хил.
Коментари Харесай

"Нисан" планира да съкрати 10 хил. служители по света

Японската автомобилостроителна компания Нисан (Nissan) възнамерява да редуцира 10 хиляди чиновници по целия свят в границите на преструктурирането на корпоративната и индустриалната система след абсурда към някогашния началник на корпорацията Карлос Гон, заяви организация " Киодо ".

Съкращенията ще бъдат направени и за сметка на предварително пенсиониране на редица служащи на компания.

По-рано " Нисан " разгласи проекти да редуцира към 2022 година 4800 чиновници в подразделенията си в Япония и други страни. Влошаването на финансовите индикатори обаче е предиздвикало управлението на корпорацията да преразгледа към покачване тази численост. С плануваните съкращения на личния състав компанията ще може да понижи разноските си с 270 милиона $ годишно.

Чистата облага на " Нисан " се сви през финансовата 2018 година (април 2018-април 2019 г.) спрямо миналата с 57.3 на 100 до 319 милиарда йени (2.92 милиарда д.).

Един от най-големите японски автомобилни концерни се оказа в центъра на абсурда, подбуден от обвинявания против някогашния му началник Карлос Гон във финансови злоупотреби.

Карлос Гон и близкия му помощник и някогашен член на съвета на шефовете на " Нисан " Грег Кели бяха задържани от токийската прокуратура на 19 ноември предходната година по обвинявания във финансови злоупотреби. Според прокурорите Гон не е заявил точния размер на хонорари от 9 милиарда йени (над 80 млн. долара) като ръководител на съвета на шефовете на Нисан от 2010 до 2018 година. По данни на следствието той също по този начин е трансферирал на корпорацията персонални финансови загуби от несполучливи интервенции с скъпи бумаги през 2008 година. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР