Японската автомобилостроителна компания Мицубиши“ ще предложи на Борда на директорите

...
Японската автомобилостроителна компания Мицубиши“ ще предложи на Борда на директорите
Коментари Харесай

Искат оставката на Карлос Гон от „Мицубиши“

Японската автомобилостроителна компания „ Мицубиши “ ще предложи на Борда на шефовете неотложно да освободи ръководителя на концерна „ Рено-Нисан-Мицубиши “ Карлос Гон, който е арестуван по съмнение във финансови измами. Това оповестиха телевизия Си Ен Би Си и Агенция ТАСС.
 
Carlos Ghosn's arrest shows that even visionaries need oversight | Analysis by CNN's Matt Egan
— CNN (@CNN)  
 „ В отговор на задържането на Гон и по отношение на това, че хипотетичното нарушаване е обвързвано с корпоративното ръководство и спазването на нормите, на Борда на шефовете ще бъде препоръчано неотложно да освободи Гон от длъжността ръководител на Борда на шефовете и шеф на „ Мицубиши Моторс Корпорейшън “, се споделя в изказването.
 
В него се показва, че компанията е подготвена да организира вътрешно разследвано, с цел да откри, дали Гон е направил някакви нарушаване в „ Мицубиши “.
 
Chairman arrested in Tokyo over claims of financial misconduct; Company's Chief Executive Hiroto Saikawa says, Ghosn will be sacked from the firm after a board meeting on Thursday.
— All India Radio News (@airnewsalerts)  
По-рано Токийската прокуратура задържа Гон и члена на Борда на шефовете на компанията Грег Кели по съмнение, че са нарушавали неведнъж японското финансово законодателство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР