Японската автомобилна компания Nissan заяви в четвъртък, че ще има

...
Японската автомобилна компания Nissan заяви в четвъртък, че ще има
Коментари Харесай

Nissan предупреди, че британската индустрия ще пострада сериозно при липсата на Брекзит сделка



Японската автомобилна компания Nissan съобщи в четвъртък, че " ще има съществени последствия " за английската промишлена промишленост, в случай че Обединеното кралство не успее да подписа комерсиална договорка с Европейския съюз, оповестява Ройтерс.

По-малко от шест месеца преди Англия да напусне публично Европейски Съюз, английският министър председател Тереза ​​Май към момента не може да показа на Брюксел предложение за опазване стопански връзки с блока, което да е задоволително както за договарящите в Брюксел, по този начин и за опозицията в нейната лична консервативна партия.

Нейното държавното управление даже укрепи проектите при положение, че няма Брекзит договорка, откакто петата по величина стопанска система в света напусне Европейски Съюз на 29-и март 2019-година, като тази стъпка може в допълнение да подплаши финансовите пазари и да обърка комерсиалните потоци в и отвън Европа, отбелязва Ройтерс.

Трябва да се има поради, че японската компания Nissan, която през предходната година сглоби близо една трета от 1,67 млн. коли, създадени във Англия, ръководи най-голямата автомобилна фабрика на острова.

" Днес ние сме измежду тези компании с огромни вложения в Обединеното кралство, които към момента чакат по-голяма изясненост по отношение на бъдещите търговски връзки сред Обединеното кралство и Европейски Съюз ", се показва в изказване на Nissan. " С оглед на обстоятелството, че неочаквана смяна на актуалните правила към комерсиалните правила на Световната комерсиална организация (СТО) ще има съществени последствия за английската промишленост, ние настояваме договарящите от Обединеното кралство и Европейски Съюз да работят взаимно за един добре уравновесен Брекзит, който да продължава да предизвиква взаимноизгодната търговия ".

Ройтерс напомня, че в случай че Англия не успее да реализира съглашение с Европейски Съюз, тогава страната ще се реалокира от безпрепятствената търговия с най-големия в света търговски блок към митнически съглашения, избрани съгласно разпоредбите на СТО за външни страни без преференциални покупко-продажби.

През предишния месец английската асоциация на производителите и търговците на моторни транспортни средства (SMMT) съобщи, че мита от 10% според разпоредбите на СТО ще прибавят приблизително към 3000 евро върху цената на продаваните в Европейски Съюз коли, създавани във Англия, в случай че цената от новите мита бъде трансферирана напълно за сметка на купувачите.

Автомобилните производители също по този начин се тормозят, че проблеми при доставките на пристанищата могат да забавят напредването на приключени коли и на части за тях, намалявайки по този метод самото произвеждане и увеличавайки разноските, в случай че Англия не успее да реализира съглашение с Европейски Съюз преди Брекзит да бъде реалност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР