Японската автомобилна компания "Тойтота" се надява за по-малко от 20

...
Японската автомобилна компания "Тойтота" се надява за по-малко от 20
Коментари Харесай

"Тойота" вижда бъдещето си в производството и продажбата на електрически коли


Японската автомобилна компания "Тойтота" се надява за по-малко от 20 години създадените от нея електрически коли да се трансфорат в главния й източник на доходи.

Към момента колите с напълно електрическо задвижване на "Тойота" съставляват едвам 15% от 10-те милиона бройки коли, които компанията продава годишно.

"До 2030 година се надяваме 50% или повече от общия ни брой продадени транспортни средства да се дължи точно на колите ни с електричество зареждане, като да вземем за пример хибридите, plug-in хибридите ни, EV иили FCV (автомобилите с горивни клетки- бел.авт), разгласи в сряда президентът на компанията Акио Тойода в една от редките си обществени изяви.

По изчисленията на най-голямата японска автомобилна корпорация това значи общо 5, 5 млн. продадени електрически коли в границите на 12 години. От тях 4,5 милиона бройки ще бъдат бензино-електрически хибриди и plug-in хибридни транспортни средства, а 1 милион ще са единиците с водородно горивни кафези или тези с мотори с електронно зареждане.

Тойтода разгласи тези свои упования малко, откакто компанията му стартира договаряния с колоса в електрониката "Панасоник" за вероятно обвързване за създаване, произвеждане и преработване на автомобилни акумулатори.

"Глобалната автомобилна промишленост минава през внезапна смяна, която може да се следи единствено един път на столетие", сподели Тойода и добави, че ключът към електрифицирането на транспортни средства в бъдеще ще бъдат батериите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР