Японската автомобилна компания "Субару" трябва да отзове близо 400 000

...
Японската автомобилна компания "Субару" трябва да отзове близо 400 000
Коментари Харесай

"Субару" изтегля близо 400 000 свои коли заради липса на проверка на безопасността


Японската автомобилна компания "Субару" би трябвало да отзове близо 400 000 свои коли поради нарушавания в методиката за инспекция на сигурността им в заводите си. Това разгласи в четвъртък Министерството на държавните земи, инфраструктура, превоз и туризъм в страната.

По данни на ведомството точният брой на отзованите коли е 395 хиляди и обгръща цели 10 модела, продадени на японския пазар след прекосяването на вътрешните инспекции.

БГНЕС напомня, че в края на октомври "Субару Корпорейшън" публично признаха за нарушаванията в процеса на инспекциите за сигурност, осъществявани във фабриките им и дадоха обещание да проведат вътрешно следствие. Те обаче акцентираха, че събирането на доказателствата може да отнеме повече от 30 години.

Това е вторият сходен случай с японски автомобилопроизводители напоследък, откакто при започване на предишния месец и към "Нисан" се разгоря подобен скандал. Тогава производството в заводите на „ Нисан ” беше краткотрайно прекратено, откакто се откри, че контролът на качеството при колите се прави от чиновници, които нямат съответния квалификационен ценз. Все още не са оповестени отчетите, доказващи дали неналичието на подготовка у служащите е засегнала качеството на колите на колоса. Въпреки това обаче разкритията доведоха до гръмък скандал в азиатската страна. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР