Японската армия тества сателитната интернет услуга Старлинк, предлагана от компания

...
Японската армия тества сателитната интернет услуга Старлинк, предлагана от компания
Коментари Харесай

Японската армия обмисля да използва Старлинк

Японската войска тества сателитната интернет услуга " Старлинк ", предлагана от компания на Илoн Мъск, като счита да вкара технологията през идната финансова година, съобщи Ройтерс. Информацията е на японския в. " Йомиури ", който цитира неназовани държавни източници.

Японското министерство на защитата към този момент има достъп до информационни спътници в геостационарна орбита, само че потреблението на " Старлинк ", ръководена от компанията " Спейс екс ", ще добави към тях цяла серия от спътници в ниска околоземна орбита, твърди вестникът.

Държавите по света се стремят да изградят резистентност против риска от заглушаване на връзките или офанзиви против спътници при положение на спор. Японските сили за самозащита тестват " Старлинк " от март, като системата е ситуирана на към 10 места, съгласно публикацията.

Засега няма коментар от представителите на японското министерство на защитата. Технологията " Старлинк " се употребява на бойното поле в Украйна, а Русия се пробва да блокира потреблението ѝ в района, напомня Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР