Японска компания приключи разработката на първия в света електрически автомобил-трансформър.

...
Японска компания приключи разработката на първия в света електрически автомобил-трансформър.
Коментари Харесай

Японци създадоха автомобил-трансформър

Японска компания завърши създаването на първия в света електрически автомобил-трансформър. Моделът Earth-1 е дело на основаната в Токио Four Link Systems и към този момент минава полеви тествания, оповестява Technews.

Върху дизайна на Earth-1 е работил известният художник-аниматор Кунио Окавара.

Автомобилът е изпълнен във тип на шофьорска кабинка, ситуирана на четири съществени колела с дребен размер, и включва компактни шасита, които могат да извършват помощни функционалности при придвижване.

При затворени шасита, новаторското возило има напълно дребни размери, с цел да извършва по-успешно маневри - да вземем за пример на тесни места за паркиране. Когато шаситата се задействат, центърът на тежестта на Earth-1 пада ниско към земята, което разрешава на автомобила да развива по-високи скорости.

Елекрическият автомобил-трансформър се ръководи с типичен волан, а ситуацията на шаситата - благодарение на джойстик. Всички елементи за Earth-1 са създадени от Four Link Systems, защото на пазара липсват такива.

В момента Earth-1 минава сложни тествания и в случай че те са сполучливи, управляващите в Япония ще разрешат придвижване на трансформъра по публичните пътища. Тогава ще стане оправдано и серийното произвеждане на автомобила.

Four Link Systems към този момент е получила поръчки за своето създание както от Япония, по този начин и от клиенти в чужбина. Сред тях са компании за доставка на коли чартърен и огромно интернационално летище, където Earth-1 може да се употребява за транспорт на чиновниците.

Първоначалната цена на Earth-1, оповестена от Four Link Systems, е към 70 хиляди $. Това е много висока цена, само че с асимилиране и разгръщане на производството се чака електрическият трансформър да поевтинее до равнището на автомобил за всеобщо прилагане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР