Японска компания дава на служителите си, които не пушат, по

...
Японска компания дава на служителите си, които не пушат, по
Коментари Харесай

Японска компания дава на служителите си непушачи повече отпуска

Японска компания дава на чиновниците си, които не пушат, по шест дни повече отпуск годишно. Така те биват обезщетени за времето, което пушачите употребяват за „ по една цигара ".

Маркетинговата компания Piala Inc вкара новите правила през септември, откакто непушачите, работещи в нея, обявиха, че не е почтено те да работят повече от пушещите си сътрудници.

“Един от нашите чиновници непушачи подаде сигнал посредством кутията за оферти по-рано тази година, в което сподели, че почивките за пушене основават проблеми “, съобщи Хиротака Мацушима, представител на компанията, пред The Telegraph. След сигнала изпълнителният шеф на компанията Такао Асука реши да се дават на непушачите по шест дни спомагателен отпуск за отплата.

Въпросът бил прегледан съществено от компанията, защото тя се намира на 29-я етаж на офис постройка в Токио и всяко излизане за по цигара лишава най-малко 15 минути.

Според Асука решението му може да подтиква личния състав да откаже цигарите.

През последните няколко месеца в Япония се следят упорити старания за налагане на строги правила срещу тютюнопушенето. През юли губернаторът на Токио Юрико Коике огласи проектите си за възбрана на тютюнопушенето на публични места в японската столица преди лятната олимпиада през 2020 година

Но предлагането срещна твърдата съпротива от страна на подкрепящите пушачите политици, ресторантьори и тютюневия колос Japan Tobacco, от който една трета е държавна благосъстоятелност и конгломератът заплати на страната 700 млн. $ дивиденти през 2015 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР