Японска двойка, чиято обща възраст са рекордните 208 години, обяснява

...
Японска двойка, чиято обща възраст са рекордните 208 години, обяснява
Коментари Харесай

Най-възрастната двойка в света разкри тайната на успешния 80-годишен брак

Японска двойка, чиято обща възраст са рекордните 208 години, изяснява сполучливия си 80-годишен брак с проявеното самообладание от страна на брачната половинка, предаoe Ройтерс.

Масао Мацумото, който е на 108 години, и 100-годишната му брачна половинка Мияко бяха приети от Гинес за най-възрастната жива брачна двойка на света. Те са сключили брак през октомври 1937 година.

"Щастлива съм, че извървяхме дружно този път, само че всичко се дължи на моето неизчерпаемо самообладание ", довери госпожа Мияко.

Тя театралничи със брачна половинка си Масао и други членове на фамилията пред свидетелството на Гинес за най-възрастна брачна двойка, сложено в рамка.

Семейство Мацумото по този начин и не могло да провежда сватбеното си празненство, защото Япония преди време се подготвяла за война и Масао бил изпратен боец зад граница.

Но това не попречило на двойката да се снабди с многочислена челяд, измежду които и тяхното25-о пра-правнуче, което им се родило предишния месец.

"Те навлязоха в последната права на живота си и аз им поисквам да имат още доста спокойни и красиви мигове дружно ", съобщи щерка им Хироми.

Абсолютният връх за обща възраст на най-възрастната женена двойка принадлежеше на норвежците Карл и Гурдрен Долвен - 210 години, 1 месец и 34 дни. Гурдрен умря през 2004 година, напомня организацията.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР