Япония затяга санкциите срещу Русия във връзка със събитията в

...
Япония затяга санкциите срещу Русия във връзка със събитията в
Коментари Харесай

Япония санкционира руски военни заводи, още генерали

Япония стяга глобите против Русия във връзка със събитията в Украйна, заяви японското външно министерство в петък.

Държавите от Г-7 взеха решение предходната седмица на срещата си в Хирошима да разширят рестриктивните мерки против съветски жители и компании, с цел да изтощят военната машина на Владимир Путин.

 С нови наказания Г-7 желае да С нови наказания Г-7 желае да " умори от апетит съветската военна машина "

Токио ще включи в ограничаващия си лист редица съветски военни фабрики, както и още 17 лица и 78 организации от Русия, чиито активи в Япония са замразени. Въвеждат се и експортни ограничавания за 80 организации.

Сред лицата, на които са наложени лични наказания са най-вече военни, както и представители на окупационната администрация в Крим, Запорожка и Херсонска област. Замразяват се активи и се вкарва възбрана за пътешестване против генералите Михаил Зуско, пълководец на 58-а общовойскова войска на Южния боен окръг, и Михаил Матвеевски, шеф на ракетните войски и артилерията на Сухопътните войски на Русия.

По време на срещата на върха на най-развитите индустриални народи, в която се включи и украинският президент Володимир Зеленски, нови наказания оповестиха и Съединени американски щати, Канада и Англия.

 Съединени американски щати не разрешиха на свои компании да изследват петрол и газ в Русия, Канада глоби за похищение на деца от Украйна Съединени американски щати не разрешиха на свои компании да изследват петрол и газ в Русия, Канада глоби за похищение на деца от Украйна

С разгласяването на новите японски наказания без реакция от Г-7 остават единствено европейските й членове (Германия, Франция, Италия), които не престават да договарят по 11-ия си пакет от наказания на Европейски Съюз. Той включва експортни ограничавания за съветски компании и механизъм за възбрана за експорт в трети страни, които по-късно продават стоките на Русия. Предвидено е уголемение и на персоналните наказания, както и забрани за съветски и белоруски компании.

 Европейски Съюз стартира да разисква 11-и пакет от наказания против Русия Европейски Съюз стартира да разисква 11-и пакет от наказания против Русия

 Лондон взе на прицел кражбите на зърно и енергийния бранш с нови наказания против Русия Лондон взе на прицел кражбите на зърно и енергийния бранш с нови наказания против Русия

Засега европейските страни още не са постигнали единение по оферти при започване на май пакет., само че други страни също имат запаси по предложенията на Еврокомисията, главно свързани с механизма за възбрана на износа от Европейски Съюз за трети страни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР