Япония ще задължи местните автомобилостроители новите им или модернизираните им

...
Япония ще задължи местните автомобилостроители новите им или модернизираните им
Коментари Харесай

Япония въвежда задължителни автоматични спирачки за новите автомобили от 2021 г.

Япония ще задължи локалните автомобилостроители новите им или осъвременените им модели да бъдат оборудвани с автоматизирани спирачки от ноември 2021 година на фона на повишения брой пътни произшествия, породени от възрастни водачи, заяви държавното управление, представено от организация Киото.

Министерството на земеделските земи, инфраструктурата, превоза и туризма също по този начин ще приложи по-строги стандарти за системите за автоматизирани спирачки в сходство с интернационалните стандарти на Организация на обединените нации, които се чака да влязат в действие идния месец.

Катастрофите, породени от възрастни водачи, са наболял въпрос, който би трябвало да бъде решен с всяка допустима мярка, уточни министърът на превоза Кацуйоши Акаба.

Той също по този начин предизвести за произшествия, които може да са породени от предоверяване на системите за автоматизирани спирачки и повтори апелите за деликатно шофиране.

Новата наредба на министерството се отнася за новите и усъвършенствани модели, които са създавани в Япония и ще бъдат продавани от ноември 2021 година. Колите, които към този момент са на пазара, ще би трябвало да бъдат оборудвани с автоматизирани спирачни системи от декември 2025 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Новите модели на задгранични автомобилостроители ще би трябвало да бъдат оборудвани с автоматизирани спирачки от юни 2024 година, а съществуващите модели - от юни 2026 година, с цел да имат време производителите да се приготвят.

Над 80 % от новите локални коли към този момент са оборудвани с автоматизирани спирачки през 2018 година по данни на министерството.

Автоматичните спирачки употребяват радари, с цел да засичат и наблюдават коли и други обекти пред тях и могат да предупредят водача за заплаха от конфликт преди спирачките да бъдат приложени автоматизирано.

Автоматичните спирачки не работят, в случай че камерата, конфигурирана в колата, не може да разпознава обекти на мрачно, в случай че пешеходец или друга кола се появят ненадейно или в случай че водачът настъпи педала за газта, отбелязва министерството.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР