Япония ще въведе санкции срещу президента на Беларус Алeксандър Лукашенко

...
Япония ще въведе санкции срещу президента на Беларус Алeксандър Лукашенко
Коментари Харесай

Япония въвежда санкции срещу Руската централна банка и Лукашенко

Япония ще вкара наказания против президента на Беларус Алeксандър Лукашенко и Руската централна банка поради съветската инвазия в Украйна, заяви през днешния ден министър председателят Фумио Кишида, представен от Франс прес. " В светлината на явното присъединяване на Беларус в тази експанзия, ще въведем наказания против президента Лукашенко и други физически лица и организации, както и ограничения за ограничение на износа ", сподели Кишида след диалог с украинския президент Володимир Зеленски.

" За да повишим успеваемостта на финансовите наказания, признати от интернационалната общественост против Русия, взехме решение да наложим наказания, които да лимитират преводите с Руската централна банка ", добави японският министър председател.

В съдействие с сътрудниците от Г-7 държавното управление на Кишида към този момент разгласи серия от наказания против Москва, които са ориентирани главно против финансови институции и износа на полупроводници за Русия. Кишида съобщи, че към към този момент препоръчаните заеми за 100 милиона $ за Украйна, Токио ще даде и спомагателни 100 милиона $ незабавна филантропична помощ.

Японският министър председател акцентира също по този начин, че ограниченията са били взети, с цел да могат украинците, които са в Япония, да удължат престоя си, в случай че се опасяват да се завърнат в родината си. Зеленски приветства в туитър решението на Япония да вкара тежки наказания против Москва.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР