Япония ще стане свидетел на бляскава вековна церемония днес –

...
Япония ще стане свидетел на бляскава вековна церемония днес –
Коментари Харесай

С бляскави церемонии новият японски император се възкачва на Хризантемовия трон

Япония ще стане очевидец на блестяща вековна гала през днешния ден – новият император Нарухито ще се качи на Хризантемовия престол, откакто татко му Акихито абдикира публично по-рано тази година.

Представители на над 170 страни ще участват на събитието, а денят е разгласен и за народен празник. Император Нарухито ще носи специфични одежди за церемонията в Боровата зала в императорския дворец. Той ще разгласи възцаряването си от павилиона Такамикура, а две от трите свещени реликви – меч и украшение, ще бъдат зад него. Третата – огледало, не се изнася обществено.

След него министър председателят Шиндзо Абе ще насочи поздравления и с троент привет от събралите се тридесетминутната гала ще завърши.

Гостите и тържествата

Сред тях ще бъдат английският принц Чарлс, който участва и на възцаряването на император Акихито; китайският вицепрезидент Ванг Кишан, американският транспортен министър Илейн Чао и южнокорейският министър председател Ли Нак-йон.

Държавна вечеря ще бъде извършена вечерта за задгранични висши сановници и представители на властта в Япония, а на другия ден Нарухито и новата императрица Масако (дипломат, образована в Харвард) ще проведат чаена гала за задграничните представители на кралски фамилии. (Повече за новата императорска двойка четете тук.)

След това ще има още една тържествена вечеря за към 900 държавни водачи и други членове на делегациите.
В деня след церемонията трябваше да има и обилна тържествена върволица, която обаче бе отсрочена за 10 ноември. Властите решиха, че на фона на разрушенията от тайфуна " Хагибис " би трябвало да се отдаде респект към жертвите и държавният запас би трябвало да се насочи към възобновяване на вредите.

Помилвания

Правителството ще помилва към 550 хиляди души, наказани за дребни закононарушения – да вземем за пример нарушавания на пътя. Това ще отстрани от досиетата им правосъдната тежест, която в Япония може да им попречи да си изкарат нови книжки или да организират други действия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: На път (1485)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР