Япония ще създаде подразделение за космическа отбрана, за да се

...
Япония ще създаде подразделение за космическа отбрана, за да се
Коментари Харесай

Нова военна формация ще пази Япония от заплахи, идващи от Космоса

Япония ще сътвори поделение за галактическа защита, с цел да се отбрани от евентуални закани, откакто нейни противници създават ракети и други военни технологии. Това съобщи през днешния ден японският министър председател Шиндзо Абе, представен от Асошиейтед прес.

Новото звено ще си сътрудничи тясно с американския си аналог, основан наскоро от президента Доналд Тръмп, добавя Българска телеграфна агенция.

Подразделението за интервенции в Космоса ще стартира да действа през април като част от японските военновъздушни сили за самозащита, сподели Абе в тирада на откриването на първата за тази година сесия на Народното събрание.

Той съобщи, че Япония би трябвало също да се пази от закани в киберпространството и от електромагнитно влияние върху японските спътници. Нараства безпокойството, че Китай и Русия търсят способи да влияят, изваждат от строя и унищожават спътници. " Драстично ще засилим качествата и системите ни, с цел да си осигурим предимство " в тези области, сподели Абе.

Премиерът упорства японските сили за самозащита да разширят интернационалната си роля и качества. Това би трябвало да стане посредством засилено съдействие със Съединени американски щати и в подтекста на възходящите военни качества на Китай и Северна Корея, отбелязва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР