Япония ще ревизира закона си за чуждестранната валута, за да

...
Япония ще ревизира закона си за чуждестранната валута, за да
Коментари Харесай

Япония променя закона си за чуждестранната валута

Япония ще ревизира закона си за задграничната валута, с цел да попречи на Русия да избегне финансовите наказания след нашествието на Москва в Украйна посредством активи в криптовалута, оповестиха високопоставени държавни лица, представени от Ройтерс.

Правителството ще показа корекция в закона за задграничната валута и външната търговия на настоящата парламентарна сесия, с цел да укрепи отбраната против евентуално нарушение на глобите от Русия посредством цифрови активи. Това сподели на конференция основният секретар на кабинета Хироказу Мацуно. 

Премиерът на Япония Фумио Кишида на днешната парламентарна сесия също прикани законът да бъде поправен. Той подчерта нуждата от координирани дейности със западните сътрудници, откакто участва на последната среща на върха на Г-7 в Белгия, предава Българска телеграфна агенция.

Високопоставен представител на финансовото министерство съобщи пред Ройтерс, че полемиките по отношение на препоръчаната смяна текат, заявявайки че не може да даде спомагателни детайлности. 

Поправката евентуално ще разреши на държавното управление да приложи закона и към тържища за криптоактиви като банки и да ги задължи да ревизират в детайли дали клиентите им са обект на глобите против Русия, разяснява старшият икономист в " Мидзухо рисърч енд текнолъджис " (Mizuho Research and Technologies) Сайсуке Сакай. 

След съветската инвазия в Украйна японското държавно управление наложи наказания за заледяване на активи на над 100 съветски високопоставени лица, олигарси, банки и други институции. Япония забрани също високотехнологичния експорт и анулира статута на най-привилегирован търговски сътрудник на Русия, която окачествява дейностите си като " специфична военна интервенция ", напомня Ройтерс. 

По-рано този месец японският финансов регулаторен орган изиска от към 30 криптоборси в страната да не реализират преводи с активи с лица и компании, които са обект на наказания.

Законовата корекция е по-значима стъпка към използването на сходни регулации. Според икономиста Сакай държавното управление на Кишида евентуално е създало проекта за законова корекция предвид на по-строгите правила по този въпрос на управляващите в западните страни, както и високата социална поддръжка в Япония на глобите против Русия. 

В същото време сегашният закон не позволява на държавното управление да конфискува запасите на задгранични централни банки, държани от " Банк ъв Джапан “ (Bank of Japan), сподели през днешния ден финансовият министър Шуничи Судзуки. 

Той отговори по този начин на въпрос в Народното събрание дали съветски задгранични запаси, държани от Японската централна банка, са били замразени като част от глобите против нашествието на Русия в Украйна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР